Túlsúlyosoknak a gyaloglás jobb, mint a futás.

Sokan nem tudják, hogy a gyaloglás is képes zsírt égetni a szervezetedből. Napi egy óra gyaloglással néhány hónap alatt akár 15-20 kilótól is megszabadulhatsz. 6,4 km/órás sebességgel haladva 400 kalóriát égethetsz el egy óra alatt.

 

Felmérések során kiderült, hogy azok a nők, akik hetente háromszor félórát töltenek tempós gyaloglással, hatszor annyi zsírtól szabadulnak meg, mint azok, akik a hét minden napján lassan sétálgatnak, annak ellenére, hogy mindkét tevékenység során ugyanannyi kalóriát éget el a szervezet.

Sok embernek először sokkal jobb lehet a gyaloglás, mit a túlzott igénybevétellel járó egyéb fizikai terhelések, így ma már edzők is javasolni szokták ezt, mint egyfajta sport. Azok ugyanis, akik soha nem futottak, nem fogják bírni a futással járó erős erőnléti követelményeket. A túlsúlyosak meg még annyira sem. Ráadásul számukra veszélyes is, hiszen láb ízületeikre hatalmas kilók nehezednek, könnyen eleshetnek, vagy megterhelhetik tüdejüket.

A gyaloglás legnagyobb előnye, hogy nem töredezi szét a láb porcait, és nem is koptatja annyira. A gyors tempójú gyaloglás sokkal kíméletesebb, mint a futás, mivel egyik lábunk mindig a talajon maradni, így nem nehezedik másik lábunkra nagy erő. Futás közben ez éppen fordítva van.

A gyaloglás legnagyobb előnye, hogy bárki, bármikor és bárhol végezheti. Nem lehet kifogásokat gyártani, hogy miért nem kezdünk a szervezetünk számára nagyon is fontos mozgáshoz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!